Debat: Re­ge­ringen svig­ter Arne, når den gør op­le­vel­ses­in­du­stri­en til kri­sens pry­gelk­na­be

Vores ejer, Merete Holst, er i dagens Børsen med følgende artikel: 
Danmark har langt hen ad vejen håndteret coronakrisen fornuftigt, og regeringen har truffet mange svære, men rigtige valg. Men der er væsentlige undtagelser, og det er på tide at påpege, at regeringens behandling af oplevelsesindustrien ikke bare rammer virksomhedsejerne: Den er et dødstød til titusindvis af arbejdspladser for udsatte grupper som ufaglærte og dem, der ellers vanskeligt integreres på det danske arbejdsmarked.
        Oplevelsesindustrien står lige nu som den ultimative taber under krisen. Med afstandsreglerne fik mange halveret stolene. På trods af ringe eller ingen evidens påtvinges restauranter kl. 22-tvangsnedlukning, mens teatre må have baren åben til kl. 24, og på casino kan åbningstiden være helt frem til kl. 04 med udskænkning. Og vi får maskepåbud, mens folk i supermarkeder og fitnesscentre frit kan ånde hinanden i nakken. Vores branche er blevet prygelknaben, hver gang regeringen vil sende et signal om, at ”nu strammer vi op”.
        I sin iver efter at signalere handlekraft overser regeringen, at en meget stor del af de 28.000 mennesker, som ifølge Horesta i andet kvartal dette år mistede deres arbejde i hotel- og restaurationsbranchen, langt hen ad vejen er nutidens ”Arner”. Ufaglærte og hårdtarbejdende håndværkere, der slider på deres fysik, når de hver dag knokler for at levere en ydelse til andre. 28.000 - det vil sige hver femte i branchen - af disse skæbner er i år blevet arbejdsløse, og så kommer statsministerens løfter om en tidlig pension en postgang for sent.
        Der er efterhånden ikke mange bryggeri- og fabriksarbejdere tilbage, som regeringens Arne-figur refererer til. Men indtil for 9 måneder siden var der rent faktisk en del ufaglærte, kokke, receptionister, servitricer, rengøringsmedhjælpere og lignende, der havde gode jobs i hotel- og restaurationsbranchen. Jobs, der sikrede beskæftigelse af svagere arbejdsgrupper, bidrog til integration, sikrede skatteindtægter, skabte innovation og trak turister til. Til gavn for resten af samfundet.
        Hvis regeringen var oprigtigt optaget af at hjælpe udsatte grupper, så er det nu, de har chancen for at kæmpe for disse arbejdspladser i stedet for de facto lukke dem ned. Det må da have en vis socialdemokratisk bevågenhed?

FLERE NYHEDER FRA THE STANDARD

Mortensaften på Almanak – eller som take away

Klassisk og hyggelig Mortens And ”med det hele” Meget er forandret i 2020, men traditionerne har

Ny pop up-restaurant: Mission Green smager af 1001 nats eventyr

De næste seks uger slår vi dørene op til pop up-restauranten Mission Green, hvor vi serverer

NY POP UP-RESTAURANT - ÅBNINGSTILBUD I OKTOBER


Mission Green åbner med et brag af en fest! Fra onsdag d. 21. oktober og resten af oktober kan du fra kun DKK 375,- få køkkenets guidede tur rundt i menu kortet tilsat tjenernes valg af vin og drikke til herlighederne. Du kan vælge en Mission Trip med 6 eller 8 serveringer, som bliver anrettet som skønne deleretter, og da vi fortsat skal lukke kl. 22, er I garanteret bordet hele aftenen.

Læs mere her.