Debat: Re­ge­ringen svig­ter Arne, når den gør op­le­vel­ses­in­du­stri­en til kri­sens pry­gelk­na­be

Vores ejer, Merete Holst, er i dagens Børsen med følgende artikel: 
Danmark har langt hen ad vejen håndteret coronakrisen fornuftigt, og regeringen har truffet mange svære, men rigtige valg. Men der er væsentlige undtagelser, og det er på tide at påpege, at regeringens behandling af oplevelsesindustrien ikke bare rammer virksomhedsejerne: Den er et dødstød til titusindvis af arbejdspladser for udsatte grupper som ufaglærte og dem, der ellers vanskeligt integreres på det danske arbejdsmarked.
        Oplevelsesindustrien står lige nu som den ultimative taber under krisen. Med afstandsreglerne fik mange halveret stolene. På trods af ringe eller ingen evidens påtvinges restauranter kl. 22-tvangsnedlukning, mens teatre må have baren åben til kl. 24, og på casino kan åbningstiden være helt frem til kl. 04 med udskænkning. Og vi får maskepåbud, mens folk i supermarkeder og fitnesscentre frit kan ånde hinanden i nakken. Vores branche er blevet prygelknaben, hver gang regeringen vil sende et signal om, at ”nu strammer vi op”.
        I sin iver efter at signalere handlekraft overser regeringen, at en meget stor del af de 28.000 mennesker, som ifølge Horesta i andet kvartal dette år mistede deres arbejde i hotel- og restaurationsbranchen, langt hen ad vejen er nutidens ”Arner”. Ufaglærte og hårdtarbejdende håndværkere, der slider på deres fysik, når de hver dag knokler for at levere en ydelse til andre. 28.000 - det vil sige hver femte i branchen - af disse skæbner er i år blevet arbejdsløse, og så kommer statsministerens løfter om en tidlig pension en postgang for sent.
        Der er efterhånden ikke mange bryggeri- og fabriksarbejdere tilbage, som regeringens Arne-figur refererer til. Men indtil for 9 måneder siden var der rent faktisk en del ufaglærte, kokke, receptionister, servitricer, rengøringsmedhjælpere og lignende, der havde gode jobs i hotel- og restaurationsbranchen. Jobs, der sikrede beskæftigelse af svagere arbejdsgrupper, bidrog til integration, sikrede skatteindtægter, skabte innovation og trak turister til. Til gavn for resten af samfundet.
        Hvis regeringen var oprigtigt optaget af at hjælpe udsatte grupper, så er det nu, de har chancen for at kæmpe for disse arbejdspladser i stedet for de facto lukke dem ned. Det må da have en vis socialdemokratisk bevågenhed?

FLERE NYHEDER FRA THE STANDARD

TALK AND TASTE med Anna Libak: Hvem har tisset på DIN sukkermad?

Engang gjaldt det om at fremstå stærk og handlekraftig, hvis man ville have noget at skulle

Lad os være fælles om at gøre forskel

Mange har spurgt mig, om tiden nu også er den rigtige til at sætte et nytænkende
Kom til TALK & TASTE med Anna Libak, udlandsredaktør på Weekendavisen og aktuel med sin nye bog ’Skyldig til det modsatte aldrig bliver bevist’.Det er onsdag den 2. december Se mere her.