MORTENS AFTEN PÅ ALMANAK

Mortens Aften er lige rundt om hjørnet, og vanen tro har vores køkkenchef, Christian Hoffmann, sammensat en 3-retters Mortens Aften menu, som du kan nyde på Almanak i Havnegade.

Lad dig forkæle med en 3- retters menu bestående af en cremet svampesuppe til forret efterfulgt af sprød and med blød kartoffelcreme og sauce. Slutteligt kan du sætte tænderne i en syrlig æblesortbet lavet af danske æbler serveret med en sødmefuld hasselnøddecreme.

Hertil har du mulighed for at bestille en vinmenu udvalgt til aftenens smagfulde retter.

 

3-retters Mortens Aftens menu: 

Cremet svampesuppe med syltede, bløde og sprøde svampe.

Andebryst med kartoffelcreme, kålskud og sauce med kråser og sennep

Æblesorbet af danske æbler, hasselnødde creme og marengs

375 pr. kuvert

 

Vinmenu:

Sangiovese Bianco, Poggio al Sole, Toscana

Nostre Païs, Michel Gassier, Costieres de Nimes

Coteaux du Layon, Domaine Chupin, Loire

325 pr. vinmenu

 

Book bord

 

Derfor fejrer vi Mortens Aften

Den 10. november har vi tradition for at sætte and på bordet, når der fejres Mortens Aften, men hvad er det egentligt vi fejrer?

Traditionen kommer sig af den godhjertede Martin af Tours, som tog sig af de fattige og blev betragtet som en helgen, da han kunne helbrede de syge. I Danmark er han kendt som Morten Bisp – deraf navnet Mortens Aften.

Af denne grund synes befolkningen i Tours, at han skulle udnævnes til biskop, men det ønskede Martin bestemt ikke selv!

Så da folket kom for at udnævne ham som biskop, valgte Martin at gemme sig blandt en flok gæs. Gæssene var dog ikke til megen hjælp, da deres skræppen hurtigt afslørede Martins gemmested, og han blev tvunget til at påtage sig embedet som biskop.

Som biskop vedtog han en regel om, at man hvert år skulle slagte og spise en gås på dagen for hans udnævnelse som biskop. Dette var hans måde at straffe gæssene, som havde afsløret hans gemmested og nu grunden til at vi hvert år d.10.11 sætter andesteg på bordet.

 

Men hvorfor spiser vi så and og ikke gås i Danmark?

Mortens Aften er indført for at straffe en flok sladrende gæs, men i Danmark har vi udskiftet gåsen med and. Dette kommer sig af, at gås var et både stort og ikke mindst dyrt måltid, og derfor blev den senere erstattet af den mindre og billigere and.

FLERE NYHEDER FRA THE STANDARD

Sidste jul i Havnegade

Den søde juletid nærmer sig, og på Almanak i Havnegade er julen noget ekstra særligt i

Afsnit 10: Breaking news fra en restauratør – The Standard bliver til LOCA Restauranter

I går var en stor aften for alle os på The Standard og i LOCA Gruppen.

The Standard bliver til LOCA Restauranter


Almanak og Mission Green flytter til nye adresser i 2022 –  Læs hele historien her.